A JFK összeesküvési elméleteket gazdagítva

Ahogy tegnap írtam, belebotlottam egy olyan helyi vonatkozású könyvbe (Dr Mary Majma), aminek az alcímében ez áll: Mi köze van Lee Harvey Oswaldhoz, a JFK ügyhöz és egy közelgő világméretű járványhoz egy orvos meggyilkolásának megoldatlan esetének, egy titkos New Orleans-i laboratóriumnak és egy rákkeltő majomvírusnak.

Rengeteg JFK-elmélet van szabadlábon, összességében Edward Haslam könyve egy kedvesebb lokális verziónak hangzik a nemzetközi érdekszervezeteket lehetőleg egytől egyig mind felsoroló teóriákhoz mérten. A New Orleans-i városnézésnek, szerintem, méltó része. Gyengébb idegzetűek ne olvassák tovább.

Tehát:
Ha jól hámoztam ki a sztorit (nem az eredeti könyv alapján, hanem az arról szóló forrásokból), akkor arról van szó, hogy Mary Sherman, … ki is ez a Mary Sherman?

Ortopéd sebész, majd rákkutató New Orleans-ban. Egy nap holtan találtak rá otthonában az ágyon feküdve, állítólag megégett, kirabolták stb. de a szerző szerint minden jel arra utal, hogy nem normál tűzben égett meg (hogy maradhatott épen a testszőrzet miközben a jobb bordái is szénné égtek?). Ilyen sérülés csak azt jelentheti, hogy elektrosokkot kapott a laborban, ahonnan aztán hazaszállították, és megpróbálták a labortól független halálesetnek álcázni az ügyet. 1964 júliusában 2 hétig címlapon volt a haláleset, aztán hirtelen lekerült a napirendről (top secret kormányzati ügyek közé tartoztak a kísérletek). Halála egybeesett azzal az időponttal, amikor a Warren Bizottság a JFK ügy kivizsgálása érdekében New Orleans-ba jött, hogy kihallgassa a szemtanúkat (az egy évvel korábbi JFK ügy kapcsán).

Szóval Mary Sherman, aki rákkutatóként a New Orleans-i Ochsner Klinikán dolgozott, egy olyan titkos kutatásban vett részt, ami egy SV-40-nel fertőzött járványos gyermekbénulás elleni oltóanyag okozta rákjárvány elleni vakcina fejlesztését tűzte ki célul. Ez elég tekervényesen hangzik. Úgy talán érthetőbb, ha hozzátesszük, hogy az 50-es _és_ 60-as években több millió amerikai állampolgár olyan polio elleni oltást kapott, ami majomvírussal fertőzött volt. Rákkeltő. Így ehhez a vakcina elleni vakcinafejlesztési munkához alkalmazták Shermant, aki egy lineáris részecskegyorsítót használt, és feltehetőleg végzetes sokkot kapott. Az időpont 1964. Mary Shermant a napilapok címoldalain lehozott hírek szerint szíven, karon, lábon, gyomorba döfték. Haslam azt írja, hogy már gyakorlatilag haldoklott a sokk miatt, amikor valaki szíven szúrta egy kegyelemdöféssel. A többi késszúrás csak a figyelem elterelésére szolgált. Hogy pontosan mi történt, sohan nem került napvilágra. 1995-ben Edward Haslam már egyszer kiadott egy hasonló című és tematikájú könyvet (Mary, Ferrie & the Monkey Virus), aztán 1999-ben jött Judyth Baker új (kétes) JFK vallomása, és így megszületett a könyv 2007-es frissített változata.

Judyth Vary Baker

Saját állítása szerint 1963-ban heves érzelmi kapcsolatba kerültek Lee Harvey Oswalddal (aki nős volt, még a SZU-ból hozta magával Marinát). Van, aki szerint Judyth Baker csak nagyon unatkozott és kitalálta ezt a sztorit. Ami összehozta őket, mondja Judyth, az egy titkos összeesküvés, konkrétan egy biofegyver volt, amit Castró likvidálására szántak. Ráadásul közös fedőmunkahelyük volt a Reily Coffee Company. A tényleges kutatás nem a klinikán történt, hanem Mary Sherman és David Ferrie lakásában folyt. Judyth azt állította, hogy Dr. Alton Ochsner és Dr. Mary S. Sherman ráncigálták bele őt az anti-Castró küldetésbe a CIA és a New Orleans-i Maffia támogatásával. (kiszólás: Alton Ochsner nevét azért érdemes megjegyezni még mert egyike volt az elsőknek, aki a dohányzás és a tüdőrák közti kapcsolatot kimutatta.). Vagyis Mary Sherman nemcsak azért dolgozott a lineáris részecskegyorsítóval, hogy anti-vakcinát fejlesszen, hanem azért is, hogy biofegyvert készítsen Fidel Castrónak, állítja a könyv szerzője.

Mexikóváros

A JFK – Castro – Rákkoktél elmélet szerint, Lee Harvey Oswald azért utazott Mexico City-be, hogy ott egy ügynöknek lepasszolja a halálos koktélt. A várt ügynök nem jött el a találkozóra. LHO ideges lett, mert a rábízott víruskoktélnak rövid volt a szavatossági ideje, záros időn belül el kellett volna jutnia Castróhoz. A vízumot később megkapta, de addigra már a kubai út nem volt aktuális, és visszatért Dallas-ba. Edward Haslam teóriája, beépítve Judyth későn jött és sokak által vitatott, ellentmondásokkal teli vallomását, itt még nem ér véget. LHO ezek után inkább feladta volna az összeesküvőket a CIA-nak, de mint korábbi tengerészgyalogos, orosz rezidens, Castro pártoló (ami persze csak arra szolgált, hogy lebuktassanak kommunista szimpatizánsokat), tökéletes bűnbak volt. Ahogy Lee Harvey Oswald utolsó mondata hangzott “Csak balek vagyok.” (I am just a patsy). Ha hittek is neki, és ha feltételezzük, hogy ő ezt tudta is, akkor már kiválasztották a címlapra magányos merénylőnek. Tudta, hogy veszélyben van, Judyth szerint mégis belement abba, hogy figyeli az összeesküvőket, akik a Maffia (New Orleans-ban Carlos Marcello), a texas-i olajmágnások, a rasszista konzervatívok érdekeit szolgálták. A lényeg az, hogy Judyth-nak ezt Lee mind elmondta, aztán a merényletet követően ráparancsoltak (megfenyegették), hogy maradjon csendben, stb. Na, hát nem igazán érthető, hogy miért kellett volna külön koktélt gyártani Castrónak, ha volt egy sor másik méreg is a CIA polcán, mindenesetre Judyth 2000 környékén eljutott Hollandiába is a sztorival, ami JFK-Castro-majom vonalon elég fantáziadús.

Röviden tehát: a JFK ügy egy félrecsúszott manőver miatt történt, aminek a célja tkp. az lett volna, hogy rákkeltő majomvírussal fertőzzék meg Castro-t. Mellékesen hozzátenném, hogy a web a lehető legalkalmasabb az összeesküvés elméletek, a krimik és egyéb interaktív nyomozótörténetek kedvelőinek. Nem is értem, hogy lehet krimit még mindig csak könyvfogyasztásra írni, ahelyett (ill. mellett), hogy néhányszáz weboldalba lennének bújtatva a megoldáshoz vezető nyomok. Most éppen részese vagyok a JFK nyomozás c. nagy társasjátéknak (vannak, akik évtizedeken keresztül kutakodnak, nyomoznak az ügyben, vagy egyszerűen csak élvezik a megoldatlanságot).

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s