Júli 4, Hillary, zenefesztivál, állatkert

Ezen a héten ünnepelték az amerikaiak július 4-ét, New Orleans-ban járt Hillary Clinton a fekete zenei élet fő eseményén (július 5.) , az Essence Music Festival alkalmából, meglátogattuk a helyi állatkertet, vettünk rádiót, és megkaptam az első szakmai megbízást.

Július 4-ből semmit nem láttunk, bár este volt a Mississippi folyó partján tűzijáték, és legalább a hangeffekteket élvezhettük, ha már a fényeffektek nem jutottak el a kertváros ezen szegletéig. A NOLA (New Orleans, Louisiana) tűzijáték az Amerikai Pirotechnikai Egyesület szerint az 5. a rangsorban az ezt-látnod-kell tűzijátékok sorában (ezek szerint tényleg lemaradtunk valamiről). Őshonos New Orleans-i szomszédaink szerint (akik a hurrikán óta ide kényszerültek albérletbe, de már néhény hét múlva beköltözhetnek új otthonukba röpke két év után) délen az emberek nem annyira piknikeznek július 4-én, merthogy meleg van, általában, nemcsak júliusban. A logika valami olyasmi, hogy délen bármikor akad piknikre alkalmas idő, nem kell hozzá július négynek lenni – ráadásul itt Louisianában számos további szünnap, fesztiválnap van. Akik piknikeznek, azok inkább a fekete családok (a férj hozzáteszi, hogy azért is alakulhatott ez így mert nem nagyon költöttek/ költhettek légkondira régebben, és ezért eleve több volt a szabadtéri kommunikáció, ideértve az utcai, kerti partikat is). A piknik szóra természetesen Maci Laci ugrott be és a piknikkosárból kilógó kolbász, ami kiválóan kihalászható a megfelelő szögben belógó faágról, de kiderült, hogy ez a piknik inkább elegáns gárden párti, ahol hangsúlyozottan márkás ruhákban és szemvakító eleganciában illik mutatkozni, pl. Gucci, meg még nem tudom milyen hangzatos ruhákban. Maci Lacit nem említik. A szomszéd család a lakásfelújítást folytatta.

Az ünnepet esetleg még a CNN-en, vagy helyi csatornákon nézhettük volna, de tévénk továbbra sincs, és a levegőben terjedő internetet (wifit) még mindig az emeletről szerezzük, ahol egy kisebb szana-, csurga- és purgatórium van, bágyadt tévézésre tökéletesen alkalmatlan fahrenheitekkel. Lábjegyzet: mi a földszinten vagyunk, és a ventillátoraink is, a wifi meg a felső szinten van a folyosón, addig ér csak el a ‘térerő’. Fent szauna van. Lent drabálisan zörgő, erős hideg levegőt fújó légkondi egységek. Fent wifi. Lent levegő, víz, kaja. Attila épp most jött le egy dzsungelharcos elszántságával és csöpögő homlokával, macheta helyett laptoppal a kezében: ‘Mikor megyünk a cox-hoz? Kell internet!” Oké. Mégegyszer nekifutunk internetet szerezni – remélhetőleg sikerül a bürokrácia ászának számító TB szám nélkül is.

Szóval kimaradtunk a nemzeti csinnadrattából. Egyrészt éjszaka továbbra sem igen kockáztatjuk a kimozdulást, másrészt a bicikliken még nincs lámpa, harmadrészt meg ez pont a szülinapom, és inkább az állatkertet jártuk végig.
Hillary-t sem hallottuk mert 1, közölték, hogy hétvégén kerüljük el a Francia Negyedet és általában a stadion és a fesztivál környékét, mert sokan lesznek, és jónéhányan esetleg ki-ha-én-nem emberek 2, Hillary a kampány részeként a fekete polgármesterrel beszélt, és nem a Public Enemy, Lionel Richie stb. által megmozgatott fesztiválrésztvevőkhöz 3, Hillary nem volt az állatkertben, mi meg igen.
Rádió: kicsi, kompakt, fog néhány csatornát (másszóval zörög, kézzel kell állítgatni az adókat, ami adót fog azon rengeteg reklám van, és sok olyan zene, amit jó esetben azonnal továbbtekerek – lásd kettes lépés, kézi beállítás, közben néhány étel odaégetése). Azt nem sikerült megtudni, hogy a kampány keretében Hillary mit mondott Naginnek, a polgármesternek (akit jópáran, finoman szólva is, hatékonytalannak tartanak).

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s