Az első nap

Sziasztok,

köszönjük a jókívánságokat. Ez most a hotelből megy, épp egy hatalmas nagy hamburgeren és egy csodálatos red fish összeállításon vagyunk túl (meg egy félórás internet hozzáférés vadászaton), amit a Red Fish Grill étteremben ettünk. Sikerült megnézni a French Quartert és még délután megnézünk 1-2 helyet. Sokan mosolyognak, hatalmasak az adagok, sok fekete ember van, és sikerült a Deming (Tulane University) recepciósával beszélni, de sajnos nem tudott szobát mutatni (ezt csak az irodai alkalmazottak tehetik meg majd holnap 8-tól). Még mindig áll a szállásprobléma, de csak holnaptól tudunk bármit is ezügyben tenni. Mára az marad, hogy felfedezzük, milyen a környék. Ez megy is, elég könnyen fel lehet ismerni, hogy hol szimpatikusabb, hol sétálnak családosok, áll több autó, van kevesebb lepukkant ember, kevesebb szögesdrót, meg törött üveg a falkerítésen. Mindent így sem tudhatunk meg, mert biztos más az éjszakai összhatás: mi kb. 11 és 14 között császkáltunk a rekkenő hőségben, amikor szinte mindenki légkondi alá iszkolt (kivéve 1-2 lézengő embert, akik lézengést főként kötelességből végeznek, pl. hotel előtt ácsorgó londíner, meglepetésszerűn, hirtelen egy rakatnyi, kb. 2-300 embert a Café du Mondé-ban, ahol kinézetre hatalamas fánkokat tömtek magukba az emberek, és ezért még sorba is álltak, körülöttük 8-10 elszánt amatőr festőt, akik a portrékájukat árusították, 1 db uncle sam sapkás szaxofonost, egy verekedő ganget (csak távolról hallottuk – láttuk, lövés nem dördült), 4-5 szegény embert a metodisták lépcsőjén szeretetebédet fogyasztva, stb. Állatból nem sok van, 1-2 kutyus volt, meg 3 széttaposott csótány a déli órákban. Meg a hal és rák, és marhaburger XXL-es méretben a Red Fish Grillben, ami a Sonesta hotelhez tartozik, ahol épp megszálltunk (sponsored by Tulane University). Juteszembe, voltunk a French Marketen is (kb. kínai piac, kínaiak nélkül, ál-vudu babákkal, cowboy kalapokkal, poszt-Katrina pólókkal, használt cédékkel, könyvekkel – A gyűrűk ura/ kötet darabja 600Ft – és egy kövérkés fekete nővel aki hajcsavarókban ült a ventillátora mellett és kisujjal kotorta ki a rúzstartóból a rúzs utolsó darabkáit az ajkaira.

A repülés nem is volt annyira szörnyű, sokkal gyorsabban eltelt az a 10 óra, mint az ember várná. Volt sokféle film, pl. a Miss Potter is (ami nem Harry Potter, hanem Beatrix Potter meseíró életéről szól, és René Zellweger játszik benne – nézhető film, de mintha szerényebb ambícióval egyenesen tévéváltozatnak szánták volna), meg Andy Warhol dokumentumfilm is volt, meg Jóbarátok és Joey Tribbiani (most jöttem rá, hogy elképzelhetó, hogy a triviális átirata a Tribbiani), delfines dokumentumfilm, stb. szóval sokféle csatorna. Sokat szunyókáltunk félálomban. Jelenleg a jetlagnek a nyomát sem érzem. Igaz, hogy két napot egyfolytában fennvoltam kiutazás előtt, ezért az idő elég képlékennyé vált.

A London-Dallas transzatlanti járaton volt egy kisebb kavarodás, olyan jegyet adtak, ami nem közvetlenül egymás mellé szól, de Attila megkért egy srácot, hogy helyet cserélne-e, aki szó nélkül beleegyezett abba, hogy egy rosszabb helyre kerüljön a kedvünkért ( a folyosó mellől, két ember közé), és így egymás mellé tudtunk ülni – hálistennek. A légitársaság, BA, adott takarót, szemtakarót, és fogkefét az útra, meg egy zoknit is. Ez mind kellett is, a zokni és a takaró pláne, mert mindenütt nagyon megy a légkondi és hideg van. Nem sokan tornáztak a repülőn, inkább aludtak. Az ablakok többsége is zárva volt az út nagy része alatt. (Nem, nem úgy zárva, tkp. a paletta lehúzását értem ez alatt).

New Orleans-ban meg pláne légkondiznak, de még hogy. Itt kb. 15 fokra vannak állítva a légkondik, lehet, hogy egyszer még hozzászokunk. Az nem most lesz.
Az idő olyan mint otthon, kb. 35 fok van és gömbölyded a levegő a sok párától – mintha uszodában lennénk.

Folyt köv.
Megyünk felderíteni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s